torstai 3. huhtikuuta 2014

158 | Alkuvuoden statsit

Tammikuussa käytiin vain yhdellä ajolenkillä! 2.1 4,5km hujahti aikaan 21 minuuttia, seuraavana päivänä oli Porin startti jonka jälkeen pidettiinkin hieman huoltotaukoa. Takasuojat hinkkasi ikävät haavat vuohisiin ja niitä hoidettiin muistaakseni reilusti yli viikko. Vettä, Betadinea ja Terramyciniä kului. Tammikuussa oli kovasti pakkasta mutta vain aavistus lumesta, joten eipä treenailtu hangessa eikä oikein missään muuallakaan. Tein töissä useamman pitkän päivän, eli 03-06 (-10) ja 12-15.30 eikä oikein huvittanut lähteä töiden jälkeen enää ponin kanssa touhuilemaan, halusin vain nukkua mahdollisimman paljon :D

 Helmikuussa 6 ajolenkkiä, yhteensä 43,2km ja aikaa kulunut reippaat kolme tuntia. Yksi startti, Seinäjoella 24.2. Jäin lomalle kuun puolessä välissä ja innostuin taas ajelemaan ponilla, nautittiin hyvistä teistä ja huristeltiin siellä sun täällä. Lähdin Saksaan muutama päivä startin jälkeen, poni oli loppuviikon äitini hoidettavana ja seuraavan viikon vuokraajan lenkitettävänä.
Maaliskuussa meni yksi viikko hukkaan yo-kirjoitusten uusintojen takia. Silti kulutettiin teitä 47,2km ja peloteltiin vastaantulijoita yli kolme ja puoli tuntia. Kuusi kertaa laitettiin kärryt perään tässäkin kuussa.

 Huhtikuu avattiin keskiviikkona reilun kymmenen kilometrin reipasvauhtisella lenkillä. Ruuvailin kärkipainot etusiin ja vaihdoin kuolaimen takaisin niveleen. Harkitsen silti vahvasti vaihtamista takaisin kolmipalaan, poni ei uskaltanut ainakaan eilen tukea yhtään kuolaimeen. Ei se tukea edes vaadi, mutta kivempi sillä on ajella kun on edes aavistuksen verran ponia ohjan toisessa päässä.

Kuten näkyy, Nilpalla on ajettu vähänlaisesti viime kuukausina. Syksyllä ajettiin vielä vähemmän... Eräs pitkänlinjan kengittäjä totesi, että useimmiten hevosia treenataan ihan liikaa. Yritetään siis treenata vähemmän mutta laadukkaammin ;) Ainakin vielä pari päivää pystytään treenaamaan pitkää lenkkiä joten aion ottaa ponskin kanssa ilon irti!

ps. Raikastin ulkoasua ja vaihdoin banneriin uudet kuvat, toivottavasti kelpaa :)

2 kommenttia: