torstai 28. marraskuuta 2013

137 | Klippauksesta ja vähän muustakin

Alkuun masentava uutinen niille, jotka odottivat Nilpaa startille Seinäjoella 8.12 olevaan sarjaan. Not gonna happen. Ponilta löytyi maanantaina pari ylimääräistä reikää perberiosastolta joten ajelut on nyt pari viikkoa pannassa. Kylkiosastolla noin kymmenen senttiä pitkä viiltohaava, muutaman millin leveä, tämän alapuolella toinen samanlainen mutta siitä vain karvat lähteneet. Hännänjuuressa kaksi pistohaavan tyyppistä märstiä joista toinen on hieman tulehtunut. Ylempi näistä on pienempi, noin 50 sentin kolikon kokoinen ja alempi kaksieuroinen. Päivittäin Betadineliuoksella pesu, kuivaus ja Terramyciniä päälle. Betadine on kätevä tehdä puolen litran pulloon, siitä on helppo kaataa! Poni on raukka, haavat on selkeästi kipeitä :( Koiranpentuilme on pop silloin kun on pesuhetki. Onneksi Nilpa ei onnu, mutta lepuuttaa takasta selkeästi enemmän kuin normaalisti. Toivottavasti ei tule mitään takapakkeja niin voidaan edes harkita vuodenvaihteen Porin sarjoja.

Marjukka on jo klipannut nelijalkaisensa ja meilläkin klipperi surahtaa käyntiin heti kun saan loimet Briteistä tilattua ja ne saapuvat Suomen kamaralle. Suunnitelmana tilata Mastan 300g fullneck toppis ja jos ei Suomesta löydy sopivan hintaista tallitoppista niin Mastalta myös tallitoppis, yhteishintaa näillä reippaan satasen. Jos jollakin on myynnissä n. 200g tallitoppista koossa 115cm niin infoathan :) Aion klipata ponin samalla lailla kuin Kurrekin on ajeltu, pää jää karvaiseksi mutta muuten saa poni karvoistaan luopua. Viime talvenahan Nilpaan klipattiin kylkiraita ja kyllä se vaan olikin kätevä, nälkä vain kasvaa syödessä ja koska poni tiputtaa talvikarvan tooodella huonosti niin ajellaan enemmän kuin viimeksi.

Viime talven look
Paljon on jo näkynyt ajeltuja poneja radoilla on yksi asia, mihin olen kiinnittänyt huomiota on rajat. Miksi ponit ajellaan polviin asti ja jätetään säärikarvat jäljelle? Toinen asia on mahakarvat. Miksi jätetään mahaan tai jalkoihin karvat? Niistähän poni ei käytännössä luovuta lämpöä. Varsinkin pörröshettiksillä näyttää todella koomiselta kun viisitoistasenttinen talviturri kohtaa klippausrajan. Naamakarvojen ajamatta jättämisen ymmärrän, meillä ei Nilpa suostuisi korvakarvoistaan luopumaan ja nakupetteri pyöreillä nallekorvilla ei oikein hievele silmää.. Tokikin esimerkiksi Salli ajeli Jupilta nassukarvat ja siitä tuli vallan suloinen tapaus :')

2 kommenttia:

  1. Me jätettiin Solelle karvat jalkoihin ja päähän siksi, koska oli nuorukaisen ensimmäinen klippaus kyseessä. Itse olisin kyllä ehkä halunnut että jalatkin ajellaan, mutta äiti oli eri mieltä tästä :D
    Haha, Jupi on kyllä ihan älyttömän suloinen kaljurotta tällä hetkellä :'D

    VastaaPoista
  2. Osui tämä postaus silmään ja noihin kysymyksiisi löytyy kyllä todella hyvät vastaukset mielestäni.

    Säärikarvojen jättö on helppo perustella sillä että suojien hankaamisriski on todella paljon pienempi varsinkin kurakeleillä! Enemmän mietityttää miksi karvat ajellaan talvisin polven ja kintereen yläpuolelta jos loimi ei sinne kunnolla yltä, lihaksia sielläkin on ja jumiinhan ne menevät pakkasella.

    Ulkotallissa asuvalle ponille tulee jättää mahakarvat ellei ole kunnon mahaläpällistä loimea. Kylläpä se vaan kylmä tulee mahalle jos pakkasta on paljon ja ulkolämpötilassa ollaan 24/7.

    VastaaPoista