tiistai 7. tammikuuta 2014

147 | Karvanajopäivä

Joulupäivän aamun suunnitelmana oli surruttaa poni nakuksi ja tällä kertaa suunnitelma myös toteutettiin! Jouluaattona kävin ponin pesemässä päästä häntään asti ihan shampoolla ja se sai olla sisällä klippaukseen asti. Oli aika jännää pestä ponia takapihan estekatoksessa, vettä tuli taivaan täydeltä ja ponia ihmetytti aivan suunnattomasti, en oikeastaan koskaan pese sitä talvella eikä se ole ikinä tainnut olla estekatoksessa luvallisesti. (Omin lupinensa se on siellä kyllä käynyt ja taisi joskus karatakin sitä kautta)

Karvaturri

Käytössä oli ihan tavallinen johdollinen klipperi sekä pikkuinen johdoton klipperi ja molempiin omat käyttäjänsä plus minä, eli yhteensä meitä oli kolme ihmistä hääräämässä ponin ympärillä. Poni suhtautui nakuiluun ilman kummempia tutinoita, siinä se möllötti kiltisti keskellä käytävää ja odotti, että homma valmistuu.
Korvissa oli pallot ja huput ja nenän edessä oli koko ajan heinää. Klippauksen jälkeen suihkuttelin koko kroppaan selvitysainetta ja näin loimi ei sähköistä ponia.

Toinen puoli valmistuu

 Poni ajeltiin kokonaan kaljuksi, päähän jätettiin karvat mutta muuten ruunurajaa myöten karvat ajeltiin pois. Meidän perberikuviostakin tuli niin kamala, että ajeltiin sekin pois :D Harmittaa, koska onnistuessaan kuvio olis ollu niin erikoinen ettei mitään rajaa.
Edelliseen klippauspostaukseen anonyymi kommentoi ihmettelevänsä miksi jaloista karvat ajellaan ja että ulkotallissa asuvalle ponille täytyy jättää mahakarvat. Noh, meillä kun ei poni pihatossa asu ei tästä asiasta tarvitse edes keskustella. Ei enää mahavyön väliin jääviä karvoja ja kuran takuttamaa mahanalustaa. Jalkojenhoitokin onnistuu nykyään, olen kyllä ihan surkea hoitamaan jalkoja mitenkään erityisesti mutta ehkä saisin nyt jonkun linimenttipullon tuonne tuhottua. Turrikarvaisiin jalkoihin kun yrittää linimenttiä laittaa niin kaikki aineet vain jää niihin karvoihin kiinni, ehkä muutama prosentti osuu sinne minne pitääkin.

Naku! (kuva otettu 6.1, haavojen takia takasissa pintelit)

Hopeiset jalat
Klippauksesta on jokaisella omat mielipiteensä ja tämä nyt on vain mielipide muiden joukossa. Henkilökohtaisesti ei ole millään tavalla multa itseltä pois, jos joku haluaa ajaa pelkän raidan kylkeen, jättää mahan karvaiseksi tai ajella hepan turvasta kavionrajaan asti kaljuksi. Jokainen tekee kuten tykkää :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti