tiistai 30. elokuuta 2011

Menomatka

 Auto starttasi Seinäjoelta sunnuntaina 24.7 kello 15, suuntana Sigtuna, Keski-Ruotsi. Välietappina oli Vahto, jossa käytiin katsomassa edellistä poniani, Vilmaa. Illalla lähtisi laiva kohti Kapellskäriä, joten aikaa oli juoda kahvit ja jutella miten uusilla omistajilla on mennyt Vilman kanssa. Lähdettävä oli kuitenkin, jotta ehdittäisiin Finnlinkin laivaan. Menomatkalla aluksena oli M/S Finnclipper.


Aikaisin aamulla oltiin Kapellskärissä, kello taisi olla jotain kuusi. Satamassa käytiin hakemassa liput paluulaivan, joka olisi 21.45 lähtevä M/S Finnfellow. Aikaa siis olisi riittämiin ja ylikin. Kapellskäristä oli ajomatkaa Sigtunaan hieman alle kaksi tuntia suuntaansa. Matka meni hyvin, navigaattori oli aivan fiksu vempain. Ruotsissahan on todella vähän merkattu (jos ollenkaan) teiden nimiä, joten talli oli hieman hukassa, mutta soitto Rommin omistajille pelasti asian.
Jännitys oli suuri kun ajettiin tallin pihaan, onneksi jännitys oli aivan turhaa. Rommin omistaja Josefin oli todella mukava 15-vuotias tyttö, isänsä Micke ja hänen uusi vaimonsa Eva todella ystävällisiä.  Lisäksi paikalla oli Josefinen serkkuja. Heti aamulla kahdeksalta lähdettiin ajamaan ponit, itse ajoin Josefinen kanssa Rommilla ja Linnea, toinen serkuista, ajoi Disalla, joka on Josefinen oma russ.
Päivä Ruotsissa meni todella nopeasti, juttuaiheita kyllä löytyi ja jopa minä puoliolemattomalla ruotsillani pysyin kärryillä, että mistä oiken on puhe. Iltapäivällä Josefin lähti, hän on töissä isolla ravitalllilla ja oli lähdettävä raveihin. Hän sanoi, ettei pysty olemaan paikalla kun Rom lähtee, joka oli hyvin ymmärrettävää.
Viiden aikaan iltapäivällä oli meidän vuoro lähteä. Haettiin Rom laitumelta talliin, tallissa vielä viimeiset puunaukset, suojat jalkaan ja koppiin. Evalle ja Mickellekin oli kova paikka nähdä kun Rom lähtee, kyyneleet oli silmissä molemmilla.

Josefin laittoi mukaan vanhaa ruokaa ja sen sellaista


2 kommenttia:

  1. Hieno blogi! käy kurkkaamas kans mun russin :


    http://ponipojkar.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia :) Kävin kurkkailemassa ja lisäilin omaan blogiseurantalistaani :)

    VastaaPoista