lauantai 6. elokuuta 2011

Pejnarve Rom

Tämän blogin päätähtenä on gotlanninrussruuna Pejnarve Rom, joka tuntee lempinimet Rom, Rommi sekä Romme. Rom on syntynyt 8.5.2007 Gotlannissa, Ruotsissa, ja Suomeen poni on tullut muutama viikko takaperin, 26.7.2011. Kovin pitkää yhteistä historiaa ei siis minulla ja ponilla vielä ole :)
Ponilla on ikää 4 vuotta, eli jo vuosi sitten sillä olisi saanut aloittaa kilpailemisen, mutta erinäisten syiden takia ei ole startteja takana. Nyt treenaillaan ponia ja ensi keväänä olisi tarkoitus aloittaa kilpaileminen. Jo koko lajin takia ajan mieluummin kilpaa vasta sitten kun Rom varmasti toimii erilaisissa tilanteissa, isossa porukassa juokseminen on tuttu juttu ja ravi sujuu.

Rommin kanssa ei olla vielä niin kavereita, että voisin kertoa kovinkaan paljoa sen luonteesta, mutta näin parin viikon tuttavuuden perusteella voisin sanoa, että Rommi on kiltti, rohkea ja sosiaalinen mutta kuitenkin hieman varautunut. Edelliset omistajat Ruotsissa sanoivat että Rom on fiksu, mutta esittää tyhmää. En tiedä kuinka tämä sitten pitää paikkaansa...

Minä, blogin kirjoittaja ja Rommin omistaja, olen jo aiemmin raviponien kanssa touhunnut 17-vuotias tyttö. Kortin ajoin heti kun se oli mahdollista, eli 10-vuotiaana, vaikka poniakaan ei ollut, hinku oli niin kova. Ensimmäinen startti taisi olla vuonna 2006 ja sen jälkeen on hieman yli 20 kertaa tullut kilpaa ajettua.
Rom on ensimmäinen oma russi, oma shettisponi ehti olla lähes kolme vuotta ja ennen edellistäkin ponia ehti minulla olla leasingilla vuoden verran shettis. Molemmista poneista voisin joskus kertoa kokonaisen postauksen verran, vaikka meneekin vähän aiheen ohi, mutta molemmat ovat osaltaan olleet vaikuttamassa tämän Rommin ostamiseen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti