torstai 8. maaliskuuta 2012

Ruoka

Päivä 1 - Toivelistani
Päivä 2 - Tavoitteet ratsastuksessa
Päivä 3 - Varusteet jotka otan mukaan kilpailuihin
Päivä 4 - Mitä hevoseni syövät
Päivä 5 - Varusteeni
Päivä 6 - Hevosblogeja joita luen
Päivä 7 - Unelmahevoseni
Päivä 8 - Saavutuksia
Päivä 9 - Lempimerkkini
Päivä 10 - Unelmatallini
 
 Siinä on Rommin ruoka. Pienemmästä purkista löytyy pellava. Sitä on laitettu 1dl ja vettä 5dl päälle, sekaan on laitettu myös pumppaus Chevinal Plussaa. Isommasta kupista löytyy 1dl kauraa ja 1dl Mineral Plussan kivennäistä sekä ruokalusikallinen merisuolaa. Pari leipää on myöskin yleensä ruuassa mukana, varsinkin jos itse ruokin, sillä leipäpalasella on kätevä kaapia pellavat ruokakuppiin. Aamuisin poni saa ainoastaa desin kauraa.
Heinää Rom saa noin puoli paalia päivässä, pihalle noin 3 siivua ja yöksi sisälle noin 2 siivua. Hyvin on pärjätty ainakin tähän asti, poni on reipas ja energinen lenkillä. Mitenkään siitä ei näy, että se saa noin vähän ruokaa. Kauran määrää olen ajatellut hieman nostaa ainakin ennen startteja, jotta poni jaksaisi varmasti juosta kilpaa. Onhan tuo 2dl kauraa päivässä aika säälittävä annos treenissä olevalle russille :D

6 kommenttia:

  1. Saako Rommi vain kaksi kertaa päivässä heinää, vai annetaanko tuo kolme siivua kahdessa erässä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosissaan Rom saa päivässä vain kaksi kertaa heinää. Aina sillä on silti heinää tarhassa kun haen sen sisälle neljän - viiden maissa päivällä, aamulla se on sinne pistetty kuuden ja kahdeksan välillä.
      Nyt en ole hetkeen sille pistänyt heiniä valmiiksi, joten en ole ihan varma paljonko se todellisuudessa saa aamuisin heinää.
      Eikä sillä kirjoitusasulla niin väliä ole, poni tottelee montaa nimeä (:

      Poista
    2. Aa, hienoa että osaa syödä niin hitaasti (: (tai sitten teillä on paaaaaljon isommat siivut kuin meidän paaleissa)

      Poista
  2. Sinä vaikutat tietävän aika paljon tuosta ruokinnasta (itse en tiedä mitään), joten osaisitko suositella jotakin ruokaa seuraavalle tapaukselle :) Miulla on shettis, lihava ja ravitreenissä. Se saa minimimäärän heinää ja 1dl kivennäistä päivässä. Kuitenkin poni tarvitsisi energiaa lenkeille, mutta kauraa en uskalla sille syöttää. Oisko jotakin ideoita? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mä nyt kauheasti ruokinnasta tiedä, jotakin pikkujuttuja vain (:
      Tarvitseeko ponisi välttämättä lisäenergiaa? Yleensä poni tuppaa piristymään ku mahaa lähtee. Jos nyt välttämättä haluat sille jotakin antaa, niin aikanaan Vilma söi Racingin Peacemakeria, josta itse tykkäsin kyllä. On kauraton ja hintaa n. 15e/säkki, joten ei kovin kallista ole. Progressiakin on meillä syöty, ihan perusruokaahan se on, mutta toimii paremmin kauran kanssa syötettynä. Ponyhan nyt on perusvarma ruoka, mutta siitä en itse henkilökohtaisesti pidä, sitä pitää syöttää niin paljon, että tehoaa ja se alkaa jo näkyä ponin mahan koossa sitten..

      Poista