perjantai 20. tammikuuta 2012

Omistaja

En olekaan täällä vielä esitellyt itseäni, joten olisikohan pikku hiljaa sen aika. Nimi on siis Sanna ja ikää pian 18 vuotta, opiskelupaikkana lukio. Kirjoitukset pitäisi aloittaa ensi syksynä, tarkoitus olisi kirjoittaa äikkä, pitkä ruotsi, pitkä matikka, kemia ja yhteiskuntaoppi.
En tiedä mitä alan opiskelemaan lukion jälkeen, tällä hetkellä kiinnostaisi kansainvälinen politiikka ja valtio-oppi, pari kuukautta sitten farmasia oli ihan ykkönen.. Tulevaisuus aivan hukassa, kuitenkaan mitään eläimiin liittyvää en aio opiskella, sosiaalialakin tihkaisee. Eipä siihen montaa alaa sitten jääkään.....
Hevosia olen harrastanut jo useamman vuoden, ensimmäisen kerran olen ollut ratsastustunnilla vuonna 2000 tai 2001. Nyt on hieman hatarat muistikuvat, mutta jotain sen suuntaista. Ratsastin useamman vuoden säännöllisesti, välillä hieman taukoa pitäen. Samalla kävin raveissa ja jotenkin ajauduin ravinuorten porukkaan. Vuoden 2004 keväällä oli Seinäjoella P-ajolupakurssi, jonne ilmoittauduin. Tosin ikinä en ollut ponia valjastanut ja enkä montaakaan kertaa edes ajanut. Kortti kuitenkin tuli, joten pian on 8 vuotta ollu kortti taskussa. Startteja on parikymmentä takana, menestys ei mitään huimaa (: En edes oikein pidä kilpaa ajamisesta, on se ihan kivaa, mutta olen kuitenkin enemmän treenarityyppiä.
Aloitin ajourani legendaarisella Tepolla eli Royal Editionilla. Kävin sitä ajamassa silloin tällöin kaverini Marjan kanssa. Samoihin aikoihin alettiin suunnittelemaan poniravikoulua Seinäjoelle. Siihen tallialueen päätyyn se sitten tuli, kahdeksan karsinaa täyttyi seitsemällä ponilla (Kikka, Teppo, Osku, Oswald, Auri, Tinu, Oliivi)
Olen ollut mukana ponikoulun hommissa jo ennen avajaisia. Ensimmäisenä vuotena ratsastelin Kikalla ja Oswaldilla Kaisan kanssa. Toki hoidin myös muita poneja, mutta Kikka ja Oswald oli meidän ratsut. Keksittiin kaikkea Kaisan kanssa kaikkea kivaa ja talven jälkeen sekä meillä että poneilla oli teräskunto. Oi niitä aikoja kun pystyi vielä pikkuponilla ratsastamaan, se oli KIVAA!
Pari vuotta siinä pyörin, ennenkuin alettiin omaa ponia etsimään. Mielipiteitä kysyttiin vaikka keltä, oltaisiinko me nyt valmiita omaan poniin ja sitä rataa. Oltiin me ilmeisesti, sillä ensimmäinen "oma" poni oli Mikki, sitten tuli Vilma ja nyt on sitten Rom.
Kun Pompo pihasta lähtee, ajattelin olla pari vuotta ilman hevosta, ehkä joskus sitten voisi jonkun puskaratsun pihankoristeeksi hommata :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti