sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Ratsuponi!

Rom on muuttunut ratsuponiksi. Lähes kaksi viikkoa ollaan seikkailtu satula selässä ympäriinsä. Pompo tykkää todella paljon ratsastuksesta! Korvat hörössä mennään enemmän tai vähemmän lujaa vauhtia. Siispä ollaan etsitty uutta kuolainta. Kolmipala pyörivillä renkailla on nyt suussa, mutta tekee aivan itselle pahaa kun pitää joskus kiskaista niin lujaa suusta, että poni hidastaisi vauhtia. Jotain kovempaa rautaa olen etsinyt, ja nyt on oikeastaan kaksi vaihtoehtoa, joista en osaa päättää. Vasemmalta löytyy Slotted cheek port mouth kimblewick, eli ihan perus kimble ja oikealta Argentinian mullen mouth pelham, eli vähän muunneltu pelham. Tavallinenki pelham olisi varmasti toimiva, mutta tuo näyttää kivemmalta eikä välttämättä olisi niin kova kuin oikea pelham. Hintaeroa on pelhamin hyväksi pari euroa, eli edes hinnan perusteella en oikein osaa valita. Ajattelin vielä käydä katsomassa löytyisikö Haaramosta mitään ja millä hinnalla.


Löysin hevostalli.netin ponipuolelta kutsun Alavuden hevostapahtumaan 11.3. Siellä olisi a-ponilähtö, johon ajattelin osallistua Pompon kanssa, jos onnistuu niin, että saan b-ponilla ajaa pikkuisten kanssa samaa vauhtia. Lisäksi siellä oli laukkalähtö, jota silmälläpitäen nyt treenaillaan. Onpa jotakin mihin tähdätä (: Sitä ennen pitäisi suitsien Ausseista saapua, samoin kuin aidon laukkasatula, ei tosin itselle. Jos saadaan sekin vielä lainalle, niin Pompohan on aivan laukkaratsu!

Tänään ajattelin mennä ajamaan Pompon, mutta pakkasmittari näyttää sellaisia lukemia, että taidan TAAS laittaa satulan selkään ja lähteä metsään lenkille. Tiellä pysytään vähän huonosti pystyssä, poni on nimittäin etukengätön. Tiputti toisen etukenkänsä metsään viime viikolla, joten napattiin toinenkin pois. Eilen yritettiin laittaa kengät sitten takaisin, mutta alasimen puuttuessa, on kengät levittäminen liian hankalaa. Käydään vaihtamassa kengät suurempiin ja lyödään niitä sitten vähän kasaan, sen pitäisi onnistua ilman alasintakin.
Ihmeteltiin eilen Pompon kavioitakin, sillä on poniksi "huonot" kaviot. Kavionpohja on todella ohut ja kaviot ovat oudon pehmeät. Kesällä ei kyllä kestä ajaa yhtään ilman kenkiä. Startteihin ollaan suunniteltu rautauraa taakse ja eteen alumiinikenkää, tai sitten niin, että edessä ilman kenkiä jolloin kaviot on pakko lakata, jotta ne kestävät. Onneksi startteihin on vielä aikaa (:

4 kommenttia:

  1. Mikähän ero tolla toisella pelhamilla on tavalliseen suoraan postikankeen kun näyttää ihan samalta :Dd

    VastaaPoista
  2. Itse asiassa en tiedä :D yksi rengas vähemmän?

    VastaaPoista
  3. Onhan postikankia niin kahdella kuin kolmella renkaalla, vissiin neljälläkin. Varmaan ideana taas että annetaan erilainen nimi samalle kuolaimelle kun ei haluta mielikuvaa valjakkokuolaimesta, ellei tuolla sitten oikeasti ole jokin ero. Jännä Ó_o

    VastaaPoista
  4. En tiennytkään, että niitä on muillakin rengasmäärillä kuin kolmella :D Aina voi oppia uutta (:

    VastaaPoista